PRVI KARLOVAČKI FESTIVAL SPORTSKE REKREACIJE

Cilj festivala je uključivanje udruga sportske rekreacije i poticanje građana na što veću fizičku aktivnost

Festival počinje u subotu 18. rujna u 9 sati na Vunskom polju, no zbog najave lošeg vremena, neka će natjecanja biti preseljena u Sportsku dvoranu, a neka odgođena za subotu, 25. rujna.

U organizaciji Karlovačkog saveza sportske rekreacije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i Grada Karlovca, u subotu će se održati Prvi karlovački festival sportske rekreacije.

Pandemija koronavirusa jako je pogodila cjelokupni sport pa tako i sportsku rekreaciju, pa je Karlovački savez sportske rekreacije organizacijom festivala želio pomoći sportskim udrugama, ali i građanima.

– Cilj je da festivalom uključimo udruge sportske rekreacije, koje će svojim natjecanjem i programima prezentirati građanima svoj rad i time potaknuti građane za se što više uključe u udruge i fizičke aktivnosti – kazala je predsjednica Saveza Marina Capan.

Festival će biti organiziran na više lokacija, a središnja je na Vunskom polju. Počet će u 9 sati prezentacijom udruga, u sklopu koje će, u organizaciji Medicinske škole, biti održano mjerenje šećera u krvi  i krvnog tlaka za građane. Od 9:30 slijede vježbe za građane starije dobi u suradnji s Klubom umirovljenika, a u 10 sati počinje nogometni turnir.

Reprezentacije županijskih gradova natjecat će se u hrvatskim tradicionalnim sportskim igrama

Također u 10 sati započet će hrvatske tradicionalne sportske igre u organizaciji Zajednice športova Karlovačke županije, koje će se, umjesto na Vunskom polju, održati u Sportskoj dvorani. Natjecat će se reprezentacije svih pet županijskih gradova, pojasnio je Želimir Feitl, predsjednik krovne županijske sportske organizacije.

– Natjecanje će se održati u potezanju užeta, u skakanju u vreći, u bacanju kugle ili kamena s ramena, obzirom da ćemo biti u dvorani, bacat ćemo ‘medicinke’, i štafeti. Svi gradovi će dati svoje reprezentacije, koje sačinjavaju pet ženskih i pet muških članova te dvije zamjene, i putem bodovnih lista i kriterija koje imamo izabrat ćemo najboljeg. Taj najbolji će ići na prvenstvo svih županija u Zagreb, na Prvenstvo Hrvatske, i tada će biti proglašen prvak Hrvatske.

Prezentaciji udruga pridružit će se i Konjički klub Karlovac, koji će građanima predočiti svoj rad i omogućiti im jahanje konja, na teniskim terenima Mladosti kraj Sportske dvorane održat će se teniski turnir, a ispred Aquatike bit će start utrke građana na 4 kilometra pod nazivom ‘Prva karlovačka četvorka’. Turnir u kuglanju održat će se na kuglani KK Željezničara na Drežniku od 11 sati, a za kraj je organizirana šetnja Kozjačom s polaskom ispred trgovačkog centra KTC.

Izvor Radio Mrežnica i Gordan Tomičić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.