PREMINUO JE JOVO SMOLJANOVIĆ

JOVICA SMOLJANOVIĆ 7.2.1945. – 11.1.2020.
Poštovani prijatelji kuglanja Kuglačkog kluba „Korana“ Slunj, prijatelji slunjskog športa općenito i svi koji ste na bilo koji način poznavali našeg Jovu. S tugom u srcu i neizmjernom žalošću obavještavamo Vas da je Jovino srce nakon kratke i teške bolesti prestalo kucati.

Fotografija Slunj - sport.Jovica je rođen u Slunju, 7.2.1945. u seljačkoj obitelji. Osnovnu i srednju ekonomsku školu pohađao i završio u Slunju. Bio je odličan učenik, ali iz financijskih razloga nije otišao na fakultet. Od rane mladosti bavio se raznim sportovima a ponajviše nogometom, zatim košarkom, stolnim tenisom, streljaštvom, atletikom, šahom i ribolovom, trčao je polumaratone. Još u osnovnoj školi osnovao je prvi dječji nogometni klub, a zatim se pojavljuju još 3 kluba pa svako dnevno odigravaju turnire i utakmice.

1962. godine postaje član KK „Korana“ Slunj a već sljedeće godine prvak je kluba. Svake godine biva sve bolji igrač . U isto vrijeme član je i NK „Slunj“ gdje je odigrao dvije sezone ali je ljubav prema kuglanju prevladala pa je nogomet napustio.
1964. prvak je Hrvatske za juniore a 1966. prvak bivše Jugoslavije za juniore i ujedno najbolji igrač reprezentacije Karlovca koja osvaja ekipno 1. mjesto u Hrvatskoj i 1. mjesto u bivšoj jugoslaviji što je prema pisanju Karlovačkog tjednika najveći uspjeh karlovačkog kuglanja. Četvrti je sportaš grada Karlovca. Postao je trener, sudac i organizator je svih takmičenja kluba a na pomoći je bio i svim ostalim udrugama i radnim organizacijama u organizaciji sportskih natjecanja.
Dobitnik je Priznanja Karlovačke županije i Grada Slunja za dugogodišnji rad u sportu, a na Slunjskoj večeri športa 2019. primio je i nagradu Srce za Slunj „Nikola Živčić“. Gosti i uzvanici koji ga nisu poznavali nisu se mogli načuditi njegovoj bogatoj biografiji, radu, predanosti, ljubavi i vjernosti slunjskom sportu.
Preko 40 godina radnog staža proveo je u istoj firmi „Autopromet“ d.d. Slunj od kud je otišao u mirovinu čime je dobio još više vremena koje je nesebično poklanjao kuglanju. Posao tajnika Kuglačkog kluba Korana obavljao je preko 50 godina, a napustio nas je kao aktivan član Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga Grada Slunja.
Jovo nije bio oženjen i nije imao djece. Njegova najveća ljubav bio je KK „Korana“ Slunj koji je, kao i slunjski šport općenito, njegovim odlaskom izgubio komad duše koju je Jovo cijeli svoj život velikodušno davao za nas.
KK Željezničar, igrači i uprava Kluba, kuglači i kuglačice kuglačkog saveza karlovačke županije, izražavaju iskrenu sućut obitelji preminulog Jovice, njegovim prijateljima, igračima i upravi Kuglačkog kluba „Korana“ Slunj i Zajednici sportskih udruga Grada Slunja.

O terminu Jovinog posljednjeg ispraćaja javit ćemo naknadno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.