„Kuglački kamp za mlade Delnice 2019“

U Delnicama je od 28. do 30. lipnja 2019. godine po prvi puta u PGŽ je uspješno održan „Kuglački kamp za mlade Delnice 2019“ u organizaciji Kuglačkog kluba Goranin i Kuglačkog saveza PGŽ-a. Kamp je financiran sredstvima dobivenim na Natječaju Zajednice sportova PGŽ-a i uplatom kotizacija sudionika Kampa.

Kroz tri dana Kampa 24-vero djece u dobi od 9-15 godina upoznati su sa svim pojedinostima vezano za kuglanu i svim karakteristikama kuglačkog sporta, ali i pravilnog kondicijskog treninga, zagrijavanja i istezanja koji su im prezentirani kroz program fitnes centra Hotela Risnjak u Delnicama. Na Kampu je bilo prisutno 18 dječaka i 6 djevojčica, a treninzi su se odvijali pod budnim okom trenera Kuglačkog kluba Goranin Damira Matkovića, kondicijskog i fitnes trenera Zorana Jovanovskog, trenera Kuglačkog kluba Mlaka Tončija Mikca ujedno i predsjednika Hrvatskog kuglačkog saveza i Kuglačkog saveza PGŽ-a, predsjednika Zbora sudaca Osječko- baranjske županije Srećka Vuke, te trenera mlade Hrvatske reprezentacije Zdenka Sušca uz prisustvo brojnih kadetskih, juniorskih i seniorskih reprezentativaca i reprezentativki osvajača medalja sa Svjetskog kuglačkog prvenstva održanog u svibnju mjesecu ove godine u Češkom gradu Rokycanyju, među kojima su bili Karlo Petranović član Kuglačkog kluba Goranin, Karlo Boroš član KŠK Grmošćica, Ivana Neralić članica KK Mlaka i Marijana Liović članica ŽKK Istra Poreč.

Drugi dan kuglačkog „Kampa za mlade Delnice 2019“ obilježen je izletom na Lokvarsko jezero, vožnji “Ćaćinjim splavom” od Lokava do Mrzle vodice, obilaskom brane Lokvarskog jezera, izložbe slika na otvorenom i skulptura Goranske kiparske radionice, slikanjem ispod Risnjaka najvišeg vrha Gorskog kotara od 1528 m, te roštiljem u prirodnom okruženju ugostiteljskog objekta

„Mrzlica“ koji nam je omogućio domaćin načelnik Općine Lokve Toni Štimac, dok su popodnevni sati bili rezervirani ponovno za trening na kuglani.

Kuglački „Kamp za mlade Delnice 2019“ trećeg je dana uspješno okončan pojedinačnim prvenstvom mladih po kategorijama, te podjelom medalja, diploma i prigodnih poklona Turističke zajednice Grada Delnica svim učesnicima Kampa, trenerima i gostima.

Pozitivne reakcije na organizaciju kako učesnika Kampa, tako i njihovih roditelja i trenera u klubovima, te zainteresiranost kuglačica i kuglača za cijeli program Kampa jamac su da će ovaj Kamp postati tradicija i da će već slijedeće godine biti još kvalitetniji, sa još više sadržaja i još posjećeniji na zadovoljstvo mladih koji se žele baviti kuglačkim sportom.

Galerija fotografija 

Jedan komentar na “„Kuglački kamp za mlade Delnice 2019“”

  1. djuro

    Mislim da u ovom komentaru je trebalo izdvojiti posebno gospodina Dražena Tomića koji je najzaslužniji
    za ovaj događaj.

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.