PREMINUO JE STJEPAN BENKOVIĆ

STJEPAN BENKOVIĆ

26.03.1933. –  24.05.2023.

STJEPAN BENKOVIĆ rođen u Ozlju, strojovođa, u Kuglačkom klubu Željezničar djeluje od 1948. godine kao igrač, kasnije kao tehnički referent, tajnik i domar, te kuglački sudac. Nastupao je za juniorsku i seniorsku reprezentaciju Karlovca, a 1978. i za željezničarsku kuglačku reprezentaciju Hrvatske s kojom je osvojio zlatnu medalju na prvenstvu Jugoslavije u Ohridu. O njegovim igračkim kvalitetama mogu govoriti samo rezultati pa i njegov suigrač Stipan Barać s kojim je godinama nastupao kako u momčadi tako i u paru. Njegov društveni rad utkan je u povijest kluba i mi sadašnja generacija koja vodimo i upravljamo klubom možemo biti ponosni na to što je među nama bio čovjek koji je utkao sebe u povijest našeg Kluba. Crtica dvije o njegovim sportskim postignućima, izdvojio bi nešto iz knjige o KK Željezničar izdate povodom 70 godina postojanja Kluba. ………………….. Od pojedinaca 1963. godine posebno se istaknuo Stjepan Benković, koji je u disciplinama 100 i 200 hitaca postavio nove rekorde Kuglačkog pod saveza Karlovac sa 469 i 864 oborena čunja. Za taj uspjeh KK Željezničar je Stjepana Benkovića nagradio šahovskom garniturom………

Kuglački dvojac Željezničara, Stjepan Benković i Jakov Krmpotić istaknuo se 1967. god. na prvenstvu Hrvatske za parove u Varaždinu, gdje su s prosjekom od 827 čunjeva stekli pravo nastupa na prvenstvu Jugoslavije.

O Štefu bi mogao još dugo pisati, no dovoljno je prelistati našu knjigu izdanu povodom 70 godina kluba i vidjeli bi koliko je tu bilo odricanja, rada u klubu, prijeđenih kilometara na utakmice uz svoj redovni rad, obitelj, ali kako je jednom rekao njegov klupski kolega Stipan Barać, “Željo” mu je pružio sve, zadovoljstvo, rad i druženje. Upravo kao da je osjećao da mu se bliži kraj, da sva ta priznanja, pehari i medalje na neki način pripadaju povijesti kluba i da im je mjesto u klupskim prostorijama, iste je na jedan emotivan način predao Klubu prošle godine.

Na slici predsjednik Kluba povodom 85 godina postojanja kluba, na svečanoj godišnjoj Skupštini Kluba, predaje PRIZNANJE POČASNOM ČLANU, IGRAČU, DUGOGODIŠNJEM TAJNIKU KLUBA, SA ZAHVALNOŠĆU  I POŠTOVANJEM OD SADAŠNJE GENERACIJE „ŽELJEZNIČARA”

Obitelji Stjepana Benkovića, članovima Kluba, prijateljima, iskrena sućut u ime Kuglačkog Kluba Željezničar.

Počivao u miru i neka ti je laka hrvatska zemlja !

Jedan komentar na “PREMINUO JE STJEPAN BENKOVIĆ”

  1. Josip Morog

    Izvanredno sam ponosan na ovako veliki uspjeh i priznanje mojeg bratića Stjepana,koji se uvjek zalagao i bio je priznat u svom radu,bilo to na njegovom radnom mjestu ili u klubu Željezničara kao i općenito u društvu prijatelja i familije.
    Počivao u miru naš bratiću Stjepan,neka ti bude laka Hrvatska zemlja🇭🇷☦️🙏🙏

    Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.