SKUPŠTINA HKS DONIJELA ZNAČAJNE ODLUKE O EKIPNOM PRVENSTVU 2020/2021

Na prijedlog Izvršnog odbora HKS-a, zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanim pandemijom COVID-19, a sukladno članku 61. Zakona o sportu, održana je Skupština Hrvatskog kuglačkog saveza elektronskim putem od 29. travnja do 03. svibnja 2021. godine te je donijela odluke o Ekipnom prvenstvu RH za sezonu 2020./2021. i promjenama u sustavu kuglačkih natjecanja za sezonu 2020./2021, koje možete pogledati  Ovdje

Kako su epidemiološke mjere produžile zabranu treniranja do 15. svibnja, Hrvatski kuglački savez odlučio je zaključiti aktualne sezone u većini liga, odnosno promijeniti sustav natjecanja u ligama iz kojih će se napredovati u viši rang. Sukladno takvoj odluci, kuglačice Ogulina ispale su iz Prve hrvatske lige, dok će kuglačice Karlovca u doigravanje za viši plasman.

Iz Prvih B hrvatskih liga Sjever i Jug za kuglače po tri najbolje plasirane ekipe odigrat će doigravanje za prvake liga i prvaci će popuniti Prvu hrvatsku ligu. Iz ovih rangova nitko ne neće ispasti, što znači da će našu županiju i sljedeće sezone u Prvoj B hrvatskoj ligi Jug predstavljati slunjska Korana, ogulinski Klek i ozaljska Kupa.

Iz Druge hrvatske lige Zapad za kuglače, u kojoj se od naših županijskih predstavnika natječu Mostanje 1949, Rakovica, Obrtnik, Željezničar, Stara hiža i Policajac, nitko neće ispasti niti napredovati u viši rang.

Kako izgledaju tablice svih hrvatskih kuglačkih liga pogledajte  Ovdje

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.